vineri, 30 septembrie 2011

Tiramisu

Ingrediente:
400 g piscoturi
crema Mascarpone 250 g
patru oua
patru linguri de zahar
trei cescute de cafea fara zahar
cacao pudra, pentru ornat

Mod de preparare:
Amestecati intr-un bol galbenusurile de ou cu zaharul, pana se deschid la culoare;
Adaugati crema Mascarpone si omogenizati amestecul;
Bateti intr-un bol separatalbusurile de ou pana se umfla;
Turnati albusurile peste crema cu Mascarpone si amestecati pana la incorporarea completa a acestora;
Evitati mixerul pentru ca albusurile se vor lasa;
Inmuiati piscoturile putin in cafea dupa care se aseazati-le intr-o tava unul langa altul, fara spatii intre ele;
Dupa ce ati pus primul strat de piscoturi turnati peste ele jumatate din crema;
Puneti alt strat de piscoturi imbibate in cafea si deasupra restul cremei;
Pudrati din belsug cu cacao, astfel incat sa se formeze un strat uniform, si lasati prajitura in frigider peste noapte. 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu