vineri, 30 septembrie 2011

Turta dulce moale

Ingrediente:
250 gr miere
un ou
trei galbenusuri
10 gr bicarbonat de amoniu
150 gr zahar pudra
un pliculet de zahar vanilat
200ml apa
zeama de la o jumatate de lamaie + coaja acesteia
10 gr scortisoara
5 gr anason
5 gr cuisoare
un varf de cutit de nucsoara rasa
700 gr faina

Modul de preparare:

Turnam peste miere apa fierbinte, amestecam si lasam sa se raceasca. In alt vas amestecam zaharul, oul intreg, galbenusurile, mirodeniile, zaharul vanilat, coaja si zeama de lamaie, bicarbonatul de amoniu si batem pana se formeaza spuma. Adaugam, treptat, faina si mierea dizolvata. Framantam, pe planseta, un aluat mai moale, pe care il lasam sa stea timp de 5-6 ore. Framantam din nou, taiem bucati din aluat, din care intindem foi, taiem forme, pe care le coacem in cuptor, la foc potrivit. Fierbinti, ungem formele cu ou si, dupa ce s-au racit, le decoram cu glazura de albus.

Din acest aluat putem realiza casuta de turta dulce, caseta si alte forme decorative din turta dulce. 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu