Cartofi si Carnati, Scaldati in Smantana, la Cuptor
Ingrediente:
-1 kg cartofi
-500 g carnati proaspeti
-400 ml smantana
-2 lingurite mustar, dulce sau iute - am pus tip Dijon, pregatit in casa
-2 1/2 lingurite maghiran
-ulei, aproximativ 100 ml
-cascaval ras, optional
-sare
-piper
-unt
-pesmet
Preparare:
Curatati cartofii si taiati-i rondele. Rumeniti-i in ulei incins, pe ambele parti, pana devin aurii (cartofii nu trebuie prajiti, ci doar sa se inmoaie putin). Puneti-i la scurs intr-o strecuratoare.
Separat, fierbeti in apa carnatii, 2- 3 clocote, scoateti-i si lasati-i la zvantat. Prajiti-i apoi in uleiul ramas, pe ambele parti, pana capata o culoare maro - aurie. Scoateti si dati deoparte.
Asezati un strat de cartofi intr-un vas termorezistent, uns cu unt si tapetat cu pesmet.
Presarati uniform 1 lingurita de maghiran si condimentati cu sare si piper, dupa gust.
Turnati in strat, 1/2 sos omogen, obtinut din smantana amestecata cu mustar. Adaugati tot in strat restul de cartofi si repetati operatiunea - maghiran, sare, piper, restul de sos cu smantana. Presarati peste sos 1/2 lingurita maghiran si asezati deasupra carnatii.
Dati la cuptorul preincalzit la 200 grade, pentru 40 min, la foc potrivit.
Inainte cu 5- 10 min de a fi gata, presarati cascavalul ras, optional si lasati la cuptor sa se gratineze.
Serviti cat este cald, portionat - carnati si cartofi.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu