duminică, 2 octombrie 2011

Cartofi si Carnati, Scaldati in Smantana, la Cuptor

Ingrediente:



-1 kg cartofi
-500 g carnati proaspeti
-400 ml smantana
-2 lingurite mustar, dulce sau iute - am pus tip Dijon, pregatit in casa
-2 1/2 lingurite maghiran
-ulei, aproximativ 100 ml
-cascaval ras, optional
-sare
-piper
-unt
-pesmet 


Preparare:

Curatati cartofii si taiati-i rondele. Rumeniti-i in ulei incins, pe ambele parti, pana devin aurii (cartofii nu trebuie prajiti, ci doar sa se inmoaie putin). Puneti-i la scurs intr-o strecuratoare.

Separat, fierbeti in apa carnatii, 2- 3 clocote, scoateti-i si lasati-i la zvantat. Prajiti-i apoi in uleiul ramas, pe ambele parti, pana capata o culoare maro - aurie. Scoateti si dati deoparte.

Asezati un strat de cartofi intr-un vas termorezistent, uns cu unt si tapetat cu pesmet.

Presarati uniform 1 lingurita de maghiran si condimentati cu sare si piper, dupa gust.

Turnati in strat, 1/2 sos omogen, obtinut din smantana amestecata cu mustar. Adaugati tot in strat restul de cartofi si repetati operatiunea - maghiran, sare, piper, restul de sos cu smantana. Presarati peste sos 1/2 lingurita maghiran si asezati deasupra carnatii.

Dati la cuptorul preincalzit la 200 grade, pentru 40 min, la foc potrivit.

Inainte cu 5- 10 min de a fi gata, presarati cascavalul ras, optional si lasati la cuptor sa se gratineze.

Serviti cat este cald, portionat - carnati si cartofi. 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu