Friptura de Porc la Cuptor (coppa di Maiale)
Ingrediente:
400 gr carne coppa
legume:
-un dovlecel
-2 rosii
-jumatate ceapa
-varza de bruxelles (cateva bucati)
-cartofi 4-5
-un morcov mare
-lamaie (2-3 feliute)
-sare
-ulei de masline
-condimente (eu am pus doar delikat si un pic de origano), ar fi mers rozmarin dar pt cine vrea, noua nu prea ne place;
-suc de rosii un pahar
-o cescuta vin rosu
Preparare:
Spalam bine legumele, carnea. Taiem legumele rondele; carnea o proportionam in felii, dar nu de tot(doar pe jumate) . Adaugam ceapa prin carne si nu numai.
Adaugam in tava restul legumelor, condimentam, dar inainte ungem un pic carnea cu lamaie.
Punem uleiul de masline si foarte, putina apa, eu am pus si un pic de vin rosu cam o cescuta.
Punem folia de aluminiu, dam la cuptor care a fost in prealabil deja incins, lasam la foc mare la inceput si mai incet pe la sfarsitul copturii.
Cand credem ca legumele sunt aproape gata, scoatem folia si adaugam sucul de rosii.
Mai lasam cateva minute la cuptor pana se rumeneste.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu