Pui Umplut cu Masline pe Pat de Ardei Iute
Ingrediente:
un pui
ardei iute cat sa acopere fundul vasului de yena
200 gr masline
2 rosii mai mari
100 gr unt
delikat cu gust de pui,
foi de dafin,
sare,
piper,
toate se pun dupa gust
6 catei de usturoi
50 gr miere
50 gr ketchup (eu am avut facut in casa)
o lingura boia de ardei dulce
Preparare:
Puiul se spala bine dupa care se desprinde usor pielea de carne, dar fara sa o dam jos, doar pentru a adauga masline si unt. Picioarele puiului se leaga cu o ata. In interiorul puiului se adauga sare, delikat, piper, unt si felii de rosii.
Separat, in vasul de yena, facem un pat din ardeiul iute. Pe patul de ardei iute se aseaza usor puiul, iar daca ne-au mai ramas din rosii putem adauga si pe langa pui. Inconjuram puiul cu foi de dafin, il pudram cu sare, delikat si piper, dupa care adaugam bucatele de unt pe acesta. Untul se adauga pe pui in asa fel in cat in momentul topirii, sa acopere tot puiul. Dupa ce am condimentat puiul punem capacul vasului de yena si il introducem in cuptor la foc mediu timp de 30 minute, dupa care lasam puiul la foc mic pentru a se patrunde bine.
Din cand in cand adaugam pe pui zeama produsa in timpul fierberii, cu ajutorul unei linguri.
In timp ce puiul se face incet la cuptor, separat se face un sos cu care se unge puiul la cuptor. Usturoiul se curata si se zdrobeste bine, dupa care se amesteca cu mierea, ketchupul si boiaua.
Cand puiul mai are aproape 20 de minute, acesta se acopera cu sosul obtinut si se lasa fara capac.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu