sâmbătă, 8 octombrie 2011

Inghetata cu biscuiti 

Ingrediente

5 oua
250 g zahar
3 linguri faina
6 linguri pline cu varf de nuca macinata
300 ml lapte
500 ml frisca lichida
2 plicuri zahar vanilat
1 lingurita ness
1 lingura cacao
100 g biscuiti nisiposi simpli(tip Delma)
100 g biscuiti nisiposi cu cacao
50 g ciocolata
Mod de preparare

Se freaca galbenusurile cu zaharul, apoi se adauga faina si laptele si se fierbe compozitia obtinuta pe baie de aburi pana se ingroasa. Se da apoi deoparte, se lasa sa se raceasca si se adauga zaharul vanilat, albusurile batute spuma, nuca macinata si frisca batuta. Se imparte compozitia obtinuta in jumatate, intro parte se adauga nessul, iar in cealalta cacaua. Intrun vas dreptunghiular mai inalt se aseaza un strat de biscuiti de cacao, o parte din crema de ness, un strat de biscuiti simpli, o parte din crema de cacao, alt strat de biscuiti cu cacao. In alt vas, se aseaza un strat de biscuiti simpli, crema de cacao, biscuiti de cacao, crema de ness si biscuiti simpli. Se dau vasele cu inghetata la congelator timp de 3-4 ore. Cand este gata, se taie inghetata dupa biscuiti si se orneaza cu ciocolata topita cu o lingura de apa pe baie de aburi.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu