duminică, 2 octombrie 2011

Friptura de Porc cu Lamaie si Mere

Ingrediente:



1,2 kg carne macra porc
4 lamai
10 mere
50 ml ulei
250 ml vin alb,
sec
piper alb
sare 


Preparare:

Carnea de taie felii de 1 cm grosime. Lamaile se storc. Vinul se amesteca cu piperul, 3/4 din sucul lamailor, 4 mere rase + cojile lor, sare. Se amesteca cu carnea de porc si se lasa 4 ore la frigider.

Celelalte 6 mere se vor taia in doua, li se vor scoate semintele si apoi fiecare jumatate se taie in 4. Se pun intr-o oala cu 80 ml apa si sucul de lamaie ramas si se lasa la foc mic, acoperite, sa fiarba 15 minute.

Cuptorul se incinge la 230 grade Celsius. Intr-o tava unsa cu cei 50 ml de ulei se aseaza frumos aliniate bucatile de carne si se toarna marinada. o ora si 20 minute se vor coace frumos. Se intorc de vreo 2, 3 ori bucatile de carne in timpul in care stau in cuptor. 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu