sâmbătă, 1 octombrie 2011

Vrabioara de vitel cu ciuperci

Ingrediente
800g vrabioara de vitel
100g unt
12 ciuperci mari proaspete
50ml ulei
1 lingurita rasa cimbru uscat
1 lingurita rasa boia de ardei dulce
3-4 fire patrunjel
sare, piper 



Mod de preparare
 

Curatati vrabioara de pielite si tendoane, spalati-o, scurgeti-o de apa si stergeti-o cu un servet de 
bucatarie. Taiati carnea in felii de circa 2cm grosime si presarati-o cu piper, boia de ardei si cimbru. Topiti intr-o tigaie 50g unt si puneti feliile de vrabioara la prajit. Prajiti-le la foc mare, cate 2 minute pe fiecare parte, apoi scoateti-le pe o farfurie, puneti pe fiecare bucata de carne cate un cubulet de unt si pastrati-le acoperite la cald. Puneti in tigaie, peste grasimea ramasa de la prajitul carnii, uleiul si adaugati ciupercile fara piciorus dar intregi. Prajiti-le inabusit, la foc potrivit pana cand se rumenesc frumos pe toate partile. Serviti vrabioara de vitel calda cu garnitura de ciuperci, totul stropit cu sosul din tigaie si presarat cu patrunjel tocat marunt.
 

Mod de servire
 

Mancarea se serveste calda.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu