marți, 11 octombrie 2011

Spaghete cu legume si sos alb 

Ingrediente:

250 g spaghete
3 rosii
2 dovlecei
2 cepe
1 catel de usturoi 3 linguri ulei
1 legatura busuioc
1 lingurita condiment din legume uscate
200 g branza dulce
4 linguri vin alb
piper
sare

Mod de preparare:

Fierbi spaghetele in apa cu sare, conform instructiunilor de pe ambalaj.
Cand sunt gata le scurgi in strecuratoare, le treci prin jet de apa rece si le pui intr-un castron.
Intre timp, decojesti rosiile, apoi le tai in fasii subtiri. Cureti si toci marunt ceapa si usturoiul. Speli dovleceii si ii tai in fasii subtiri, pe lungime.
Calesti in ulei ceapa si usturoiul, apoi adaugi dovleceii si rosiile. Presari sare si piper dupa gust, picuri putina apa si continui sa inabusi legumele timp de 5-10 minute. Le pastrezi la cald.
Speli frunzele de busuioc. Pastrezi cateva pentru decor, iar pe cele ramase le tai marunt.
Pentru prepararea sosului de branza, dizolvi condimentul in 150 ml apa calda. Amesteci branza cu supa obtinuta, vinul si busuiocul tocat.
Portionezi pastele in farfurii, iar deasupra torni sos si asezi legume. Decorezi cu frunze de busuioc.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu