Pui Picant
Ingrediente:
Aproximativ un kg pulpe de pui sau carne de pui cu os
5 cartofi potriviti
4 ardei rosii capia
4 cepe rosii
4 catei de usturoi
200 ml pasta de rosii
Piper,
boia dulce,
chilli,
sare sau delikat (toate se pun dupa gust)
Ulei pt prajit
Preparare:
Se spala si se taie carnea, dupa care se condimenteaza cu toate condimentele dupa gust si se lasa la frigider aproximativ 30 de minute. Intre timp se taie ceapa si ardeiul rondele, cartofii cubulete si usturoiul bucatele mici. Acestea se calesc in ulei putin dupa care se adauga pasta de rosii si putina sare (deoarece o sa isi traga de la carnea condimentata). Dupa 5 minute de stat pe foc se golesc intr-un vas de yena, iar in tigaie se pune carnea si se prajeste 10 minute.
Carnea se pune deasupra legumelor in vas, dupa care se pune capacul si se da a cuptor, pentru aproximativ 50 minute la foc potrivit. Spre sfarsit se da capacul jos pentru a-si forma o crusta putin crocanta carnea.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu