Sufleu de peste cu ciuperci
Ingrediente
600g peste alb
100g svaiter
175g unt
300ml lapte
25g sare
200g ciuperci
40g lamaie
6 oua
100g faina
2g piper
Mod de preparare
Se curata pestele, se spala, se desoseaza, se fierbe si se taie in bucati mici. Se pregateste sosul alb format din: unt (100g), faina si lapte. Ciupercile se curata, se spala in mai multe ape, se taie felioare si se inabusa in 50g de unt. Se adauga putina apa si zeama de lamaie. Se lasa sa scada. Se da la rece. Se amesteca sosul alb cu bucatele de peste, felioare de ciuperci (si zeama), piper, sare, galbenusuri si la sfarsit albusurile batute spuma.
Se toarna compozitia intr-o tava tapetata cu unt, se presara deasupra svaiterul ras si se da la cuptor la foc iute 30 de miunte. Se serveste imediat.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu